Hoppa till innehåll

Fullserviceleasing

Ett bekvämt och ekonomiskt alternativ för dig som företagare.

  • Service ingår i månadshyran

  • Restvärdet garanteras av återförsäljaren (du slipper oroa dig för andrahandsvärdet)

  • Påverkar inte företagets likviditet

Så fungerar fullserviceleasing

Fullserviceleasing bygger på konceptet att du som företagare hyr din bil under en längre period istället för att köpa den. Du betalar en månadskostnad som baseras på hur många mil du förväntas köra, vilket bilmärke du väljer och vilken modell du vill köra.

Både finansiering och service debiteras på en och samma faktura. På så sätt har du alltid koll på vad bilen kostar dig.

När avtalsperioden löper ut lämnar du tillbaka bilen hos återförsäljaren. Vill du kan du därefter teckna ett nytt avtal för att leasa en ny bil.

Precis som för finansiell leasing så påverkas inte företagets likviditet när du tecknar ett fullserviceavtal, vilket gör det till ett bekvämt upplägg för dig som företagare.

Vad är skillnaden på fullserviceleasing och finansiell leasing?

Fullserviceleasing påminner om den ”normala” finansiella leasingen men med två viktiga skillnader. I konceptet för fullserviceleasing inkluderas service i hyran och restvärdet garanteras av återförsäljaren. Det innebär att du som kund slipper fundera på vare sig servicekostnader eller andrahandsvärden.

Vilka kostnader kan tillkomma?

Du som leasetagare ansvarar för skador utöver normalt slitage. I samband med att bilen återlämnas så testas den och du debiteras för de eventuella skador som tillkommit samt för eventuella övermil. Övermil är antalet mil som bilen körts utöver den överenskomna körsträckan som står i ditt leasingavtal.

Frågor och Svar Ladda ner produktblad